Media

Het Krantje, Leidschendam/Voorburg.

Donderdag 2020-01-30 

Ladies vieren éénjarig bestaan Red Hat chapter 

Leidschendam – De Dancing Ladies, het nieuwste chapter in Leidschendam van de Red Hat society, viert het éénjarig bestaan. De Red Hat Society is een vrouwenorganisatie voor vrouwen vanaf middelbare leeftijd.

Het doel van de Red Hat Society is sociale communicatie over en weer, het aanmoedigen van het maken van plezier, van frivoliteit, creativiteit en vriendschap. De Dancing Ladies -geen dansgroep maar een gezelligheidsgroep- organiseert één of twee keer per maand heel gevarieerde activiteiten, zoals een bezoek aan een vlindertuin, een pubquiz of een museumbezoek. Zo groeien gaandeweg leuke vriendschappen en brede interessen. Voor de herkenbaarheid heeft de groep een dresscode: paarse kleding en een rode hoed. De dresscode is, net als de naam Red Hat Society, afkomstig van een gedicht van Jenny Joseph, dat als volgt begint: ‘When I am an old woman I shall wear purple. With a red hat that doesn’t go and doesn’t suit me.’

Red Hatters verbreden hun leven met vrienden in plaats van hun leven te laten krimpen. Er wordt niet gezeurd en er wordt niet gediscussieerd over politiek, religie, goede doelen en commercie, dat is privé. Het chapter staat nog open voor nieuwe leden, die niet per se uit Leidschendam hoeven komen.Heeft u interesse, staat u met plezier in het leven, bent u opgewekt? Neem contact op met Toos Ramakers: toosramakers@gmail.com of kijk op www.dancingladies.nl.


Dancing Ladies vieren 1-jarig bestaan.